torsdag 29 maj 2008

Dagens storkok - en thai-inspirerad köttfärssås

Mina matvanor är inte särskilt varierande, det blir antingen kyckling eller köttfärssås till middag – och i matlådan dagen efter. Orsaken till det är att råvarorna är så himla billiga och enkla att tillaga och att matlagningen aldrig går fel.

Jag lagar nämligen alltid storkok så att det finns ett par matlådor att bära med sig till skolan - vilket också är ett billigare alternativ än att äta ute.

Men idag blev det inte den klassiska köttfärssåsen, utan en thai-inspirerad sådan, med kokosmjölk och röd currypasta istället för tomatsås. Den blev riktigt god och kan rekommenderas! Dessutom kostar den inte mycket mer än den klassiska köttfärsåsen.

Slänger med receptet så får vi se om ni också gillar den.

Thai-inspirerad köttfärssås

Ingredienser
4 port
500 g köttfärs
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
2-3 msk röd currypasta
1 msk smör- & rapsolja
2 1/2 dl Kelda Kokos
3 msk thailändsk fisksås
1 gul paprika
1 kruka basilika, gärna thailbasilika

Gör så här:
Skala och hacka lök och vitlök. Bryn köttfärs, lök, vitlök och currypasta i smör- & rapsolja. Tillsätt Kelda Kokos och fisksås och låt det koka ihop några minuter. Strimla paprika och basilika och tillsätt det strax före servering. Servera med nykokt pasta eller nudlar.

Thai-köttfärssåsen och många andra enkla recept hittar ni här.

Sist men inte minst vill jag hänvisa er till en kort läsvärd artikel med spartips om hur man få pengarna att räcka lite längre.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Inga kommentarer: